vineri, 14 decembrie 2012

N-a dansat decat o vara

Imi face semn sa nu aprind lumina in camera. Atunci nu o sting nici pe cea din hol pentru ca ar fi prea intuneric. Imi place cum se vede fumul de la tigara ei. Pluteste peste camera aproape drept si e sub privirea mea. Daca vreau, pot sa trec prin el, sa-l stric.
Catalina e aici. Dintre toate personajele copilariei mele, uitasem de Catalina. Ma uit la ea si nu vreau sa o intreb nimic. Chipul ei imi spune destule. Si cand eram mici amandoua, ea avea secrete. Cateodata nu mai putea sa-si tina tainele si imi spunea sa jur ca nu-i divulg secretele. Nu-i intram in joc. Mereu ii ziceam ca o sa spun la toata lumea. Radeam si apoi imi povestea tot.
Cafeaua a ramas pe jumatate in ceasca. Lacrimile ei stau neclintite intre gene. O simt prea mandra sa le dea drumul peste obraji. Care obraji? N-a mai ramas decat o umbra de femeie. A fost a fata frumoasa, prea frumoasa. Imi spune de prima iubire. Cand noi incercam fiori necunoscuti langa baietii din clasa, Catalina era iubita de mult timp de o fata. Era mai mare decat noi cu trei ani. Le-am vazut la un bairam scolaresc la ea acasa, stand amandoua pe acelasi fotoliu. La inceput era firesc... dupa un timp, cu lumina stinsa, amandoua pareau un singur personaj. Toti celilalti din camera ne-am grupat intelegatori catre alte zone din camera. Spre sfarsitul serii, la dans, niciun baiat nu a mai putut sa le desprinda.
Un timp era mereu o naluca. Aparea si disparea in grupul nostru cand fericita, cand trista. Cel mai mult sufereau baietii. Refuza mereu sa se intalneasca cu ei. Prin asta ii crestea cota "curtarii". Plimbam biletele si cutii cu bomboane pe care Catalina le refuza constant.
Imi pluteste peste fumul lent de tigara dansul lor adolescentin facand din doua trupuri unul singur.
- Pe Iulia ai iubit?
- Nu... dar ma iubea ea si nimeni ca ea nu m-a mai iubit. M-a invatat sa sarut, sa urasc si sa devin egoista. Apoi in toamna a plecat la liceu si m-a uitat. Atunci m-am hotarat sa ma razbun si am inceput sa ies cu baietii... si n-am iertat niciunul...
- Stiu... nu ne-ai lasat niciun virgin in cartier.
- Apoi ai plecat si tu din bloc, cand v-ati mutat! Am ramas chiar singura cu gandurile mele. O vedeam pe Iulia cateodata cu baieti si atunci o uram si mai tare si nu ma lasam pana nu i-l luam... copilarii... cu unul din fostii ei prieteni am facut si un copil, am o fata... si mi-e frica sa o vad cu alta fata.

sâmbătă, 8 decembrie 2012

sigh

Unde sa-mi tin mainile
cand nu-ti dau mangaierile?
sau,
ce sa mai privesc
incat lacrimile sa-mi opresc?
Cu ce culoare sa-mi imbrac
suspinul drag?